Bygge tømmerhus

Hvorfor bo i tømmerhus?

Uten laftehuset og jordtaket med nevra under, er det vanskelig å se hvorledes den norske kulturen hadde utviklet seg. Tømmerhuset ga ly for vær, vind og kulde året rundt. Fra bjørka fikk vi nevra som tetta taket mot væte og tålte å ligge under jorda uten å råtne. Jorda isolerte mot kulda og resultatet ble gode og varme hus for folk og fe.

Det var kun fordeler ved å bo i tømmerhus. Tømmeret isolerer godt i tillegg til at det lagrer varmen og gir god romluft. I dag er det fortsatt lov å bygge bolighus i tømmer. Tømmeret i veggene isolerer ikke like bra som moderne isolasjon, men tømmeret forårsaker heller ikke forurensning i produksjon og det brukes ikke energi for å produsere det. Det er bra for miljøregnskapet. Vi bruker ekstra mye isolasjon i tak og gulv som kompensasjon for noe dårligere isolasjonsevne. Tømmerhus trykkprøves ikke som andre bolighus pga at det blir umulig. Så er spørsmålet om det er så sunt å bo i «plastposer».

Vi i Nore Laft har lang erfaring med å bygge tømmerhus, og har i flere tiår nå bistått familier som ønsker å sette sitt eget preg på sin bolig

Vi bygger tømmerhus i Telemark, Vestfold, Buskerud og Oppland.

Vi er opptatt av å bygge tømmerhus med sjarmen til de gamle laftehusene, samtidig som huset skal være moderne, ikke minst med tanke på comfort. I tillegg til å oppfylle dine ønsker og behov, er vi også opptatt av at tømmerhuset skal passe inn i miljøet det skal bygges i.

Vi utfører oppdrag i hele SørNorge, men flest tømmerhus bygger vi i Telemark, Hallingdal og Numedal.

Kvalitet og ekthet

Arbeidet til Nore Laft er forankret i verdiene om kvalitet og ekthet, det være seg i selve arbeidet som i materialforståelsen. Fokuset vi har på dette er mye av årsaken til at vi opplever så stor tillit fra våre kunder.

Drømmer du om å bygge tømmerhus?

Ta kontakt med oss her med dine spørsmål for en uforpliktende prat.

Kontakt oss